SCURT ISTORIC


S.C. L GREY AGRICULTURE S.R.L., cu sediul în : Mun. Timișoara, Piața Unirii nr. 9, camera 2, etaj P, ap. 2, Jud. Timis, CUI RO30996158, a fost înfiinţată în anul 2012, înregistrată la Registrul Comerţului Timis sub nr. J35/2022/10.12.2012, având activitatea principală la înfiinţare (conform codului CAEN): 6810 – Cumpărarea și vânzarea de bunuri imobiliare proprii. Imediat după înființare, activitatea societății s-a rezumat la achiziționarea de terenuri agricole pe raza județului Timiș, în vederea acumulării unui portofoliu de active care să îi permită desfășurarea activității agricole.
La începutul anului 2015, conducerea societății a decis să îșii dezvolte strategia prin exploatarea bunurilor achiziționate respectiv prin începerea activității în cultivarea cerealelor, pe terenuri proprii.
Totodată a fost schimbat și obiectul principal de activitate, noul cod CAEN fiind 0111 Cultivarea cerealelor (exclusiv orez) plantelor leguminoase şi a plantelor producătoare de seminţe oleaginoase, la care au fost adaugate si codurile CAEN 5210 – Depozitări și 4621 – Comerţ cu ridicată al cerealelor, seminţelor, furajelor şi tutunului neprelucrat.


CULTIVAREA CEREALELOR


Cerealele rezultate din producția proprie
Acest flux tehnologic începe cu lucrările agricole executate în câmp,de la cultivare până la recoltare.După recoltare,cerealele vor fi transportate la fermă cu ajutorul remorcilor care au fost achiziționate în cadrul acestui proiect. Cerealele vor fi cântărite cu ajutorul cântarului rutier achizițonat prin proiect, urmând ca această cantitate să fie depozitată. După cântărire, se va face o analiză a calității cerealelor (umiditate, densitate,etc.) prin prelevarea unor probe și analiza acestora în laborator.
Odată stabiliți indicii de calitate, cerealele vor trece prin faza de curățăre și selectare, în urma căreia se vor separa cerealele de rebuturi, se vor usca cu ajutorul uscătorului cu arzător și vor fi depozitate în cadrul halei de depozitare și a celor trei silozuri achiziționate prin proiect.
Cerealele de la terți
În acest caz, folosindu-ne de remorcile achiziționate prin proiect și de JCB-ul telescopic dotat cu furcă paleți + cupă cereale, vom colecta cerealele de la terți imediat după recoltare, la un preț avantajos pentru ambele părți. Acestea vor fi duse în baza de cereale unde in prima faza vor fi cântărite, cu ajutorul cântarului rutier achiziționat prin prezentul proiect de investiții, urmând aceleași etape pentru stabilirea indicilor de calitate (umiditate,densitate,etc.) ca mai apoi cerealele să fie curățate, selectate și uscate cu ajutorul uscătorului cu arzător și vor fi depozitate în cadrul halei de depozitare și a celor trei silozuri achiziționate prin proiect.
Dacă doriți o colaborare cu firma noastră, vă rugăm să ne lăsați un mesaj în pagina de contact: Click aici

Certificate

Newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru si ori de cate ori avem promotii, te vom anunt pe email.